1 november... de gekte begint weer.

Beste lezer,

Nanowrimo.

Ook dit jaar doe ik weer mee met de gekte die "Nanowrimo" heet. Een wedstrijd tegen jezelf om in één maand tijd een verhaal van tenminste 50.000 woorden te schrijven. Ik heb dit al zeven keer gedaan maar dit jaar wordt het bijzonder: ik ga dit jaar namelijk een Nederlands verhaal schrijven. Dat wordt later uiteraard wel eens vertaald naar het Engels, maar het is een uitdaging om dit te doen.

Hier links staat het logo van 'Nanowrimo'.

Nanowrimo staat voor NAtional NOvel WRIting MOnth. In het Engels, omdat dit (uiteraard) in Amerika is ontstaan. Wat in 1999 begon als een grap tussen 21 studenten uit San Francisco is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen waaraan nu meer dan 350.000 mensen van over de hele wereld deelnemen. En inderdaad, ik ben een van die vele mensen.

50.000 woorden. Hoeveel is dat?

open boek
Hele goede vraag. Dat aantal woorden is een boek van ongeveer 140 pagina's. Nou ligt dat natuurlijk aan de grootte van de pagina dus is dit gebaseerd op het formaat van een paperback.

Het is mijn bedoeling dat dit verhaal wel iets langer wordt dan 140 pagina's. Ik ga geen schatting maken hoever ik daarmee kom gedurende Nanowrimo. De tijd zal het uitwijzen.

Gedurende Nanowrimo, dat de hele maand november duurt, zal ik proberen regelmatig een update te geven van de voortgang van het boek (het aantal woorden), van de dingen waar ik tegenaan loop en eventueel andere zaken die wel leuk zijn om te lezen.

Snelle rekenaars hebben al uitgerekend dat je voor 50.000 woorden in een maand van 30 dagen 1667 woorden per dag moet schrijven. Dat is bijna 5 bladzijden paperback. Als je dat een dag niet haalt, of je kunt een dag gewoon niet schrijven (door omstandigheden) dan wordt dat aantal voor de volgende dagen uiteraard hoger.

Het verhaal.

Ik ga er nog niet teveel over vertellen, maar de werktitel is voorlopig Alvar's avontuur. Alvar is een Noorse naam, ga er dus maar vanuit dat in elk geval een deel van het verhaal in Noorwegen speelt.

1 november. Over anderhalve week is het zover. Dan begint de gekte. Ik heb er zin in.

Reacties