De Dood is op bezoek geweest… – Paul's Boekenwereld

De Dood is op bezoek geweest…

Het is een bizarre titel maar lees rustig door.

Op 12 maart 2015 is Terry Pratchett overleden. Sir Terry Pratchett. De wereld is een schrijfgenie armer. Ik heb zijn boeken opgevreten (ik heb ze nog niet allemaal gelezen dus ik heb nog wat tegoed) en zijn schrijfstijl heeft me gemotiveerd om meer te schrijven. Meer en beter. Samen met Ray Bradbury is Terry Pratchett een van mijn grote voorbeelden van hoe je kunt schrijven. Moet schrijven, want stijl is niet aan afspraken gebonden.

Er is al veel gezegd over het verscheiden van deze man (http://nos.nl/artikel/2024341-fantasy-schrijver-terry-pratchett-overleden.html) dus zal ik het kort houden maar ik wilde toch een klein stukje bijdragen aan de nagedachtenis aan deze grootse schrijver met zijn onnavolgbare humor en scherpzinnigheid.

terry

Een toepasselijke quote van de meester zelf:

“DON’T THINK OF IT AS DYING,” said Death. “JUST THINK OF IT AS LEAVING EARLY TO AVOID THE RUSH.”

“ZIE HET NIET ALS STERVEN,” zei de Dood. “ZIE HET GEWOON ALS OP TIJD VERTREKKEN OM DE DRUKTE VOOR TE BLIJVEN.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *