De gekte is onderweg. Nanowrimo 2016.

Beste lezer,

Het schrijft. Het verhaal groeit gestaag maar langzamer dan ik had verwacht. Tot nu toe heb ik deze wedstrijd der titanen altijd in het Engels gedaan, dit is de eerste keer in het Nederlands. Misschien dat het daarom langzamer gaat.

Het idee voor het verhaal zit wel goed volgens mij. Het gaat over een man en die... nou ja, daar komt de wereld nog wel achter.

letter hakken
Dag 4 en ik heb bijna 12.000 woorden geschreven. Dat zegt natuurlijk niemand wat. 33 bladzijden van een gemiddelde paperback zegt mogelijk wat meer. Dat dus. Er zijn jaren dat ik op dag vier op het dubbele aantal woorden zat dus er is wel degelijk iets aan de hand.

Ja, het voelt echt bijna aan alsof ik de tekst aan het beitelen ben in plaats van aan het schrijven op mijn supersnelle computer die meestentijds op me staat te wachten. (En zo hoort het ook. Dat wachten dus.)

Ik ga in elk geval vrolijk verder. Volgende week zaterdag ben ik extra vrolijk, want een ingelaste extra werkdag is komen te vervallen en dat schept lucht voor meer schrijverij.

Iets wat me vanavond te binnen schoot was de mogelijke titel van het verhaal. Vaak komt die ergens naar boven als ik onderweg ben met schrijven. "Alvar. Alvari." Ik begrijp het als dit niemand wat zegt, al hebben oplettende lezers onthouden dat de hoofdpersoon van het verhaal Alvar heet.

Tot zover dit bericht. Eens zien of ik er nog een paar woorden bij kan beitelen...