De molen draait steeds sneller.

Beste lezer,

Vorige week had ik het over een nieuw verhaal. Een verhaal waarin molens een belangrijke rol gaan spelen. Op het moment dat ik dat neerschreef had ik niet veel idee wat voor rol dat zou worden.

Daar komt nu beeld in. De personen in het verhaal beginnen te leven, krijgen een achtergrond en een eigen identiteit. Een van de personen is een heel intrigerende, ik ben benieuwd wat iedereen daarvan gaat vinden. Het is er in elk geval een die niet van deze wereld is!

Hier links, zoals iedereen ongetwijfeld herkend heeft, staat een oude foto van een molen die inmiddels de weg naar mijn verhaal heeft gevonden. Het is de, op dit moment, enige molen die nog in Dordrecht staat.

Voor de balans zet ik er nog maar een molen bij, al is die nog niet aan de beurt geweest in het verhaal. Of deze specifieke molen (Molen de Lelie, die staat in Zeeland) ook in het verhaal voor gaat komen weet ik nog niet. Het zou kunnen maar we hebben in Nederland zoveel molens om uit te kiezen...

Ik ga het meemaken in de loop van het verhaal, en uiteindelijk wordt iedereen uitgenodigd om 'molenaarsleerling' te worden! Of met molentjes te gaan lopen...

Reacties