Druk bezig en er lijkt niets te gebeuren

Beste lezer,

Welkom bij dit berichtje waarin niet veel lijkt te gebeuren. De basis van het nieuwe boek, “In de ban van de stier”, is geschreven, bewerkt en bij de controleur geweest. De voorgestelde wijzigingen ben ik nu hoofdstuk na hoofdstuk aan het controleren. Daar waar ik het ermee eens ben (en dat is best vaak) neem ik de wijziging over. Soms staat er een opmerking bij de tekst. Dat zijn de momenten waar iets meer gebeurt, want dan ga ik de hele alinea, en soms ook de aangrenzende gebieden, nog eens bekijken of daar iets radicaal moet veranderen. Dan worden zinnen omgegooid, woorden verwijderd, punten en komma’s verplaatst. En dan opeens is het goed.

Met 35 hoofdstukken is dat best veel werk, terwijl de basis van het boek moet blijven staan. Er lijkt dus niets te gebeuren, maar onder water gebeuren nog aardig wat verschuivingen door deze bewerking. Het is een absolute noodzaak, want iedereen die schrijft maakt wel eens een foutje. Schrijvers schrijven veel. Verder zeg ik daar dus maar niets over.

Ik ben nog steeds in de ban van de stier. Hopelijk zijn meer mensen dat als het boek eenmaal in de winkel ligt!

IkmetStierSmall
Foto: Tom Oosthout

 

2 gedachten aan “Druk bezig en er lijkt niets te gebeuren”

 1. Beste Paul,

  Mijn naam is Peter Schouten en als bestuurslid van de stichting Cultureel Hart Cuijk heb ik samen met Herman van Rhee aan de wieg mogen staan van het Cuijks Cultuur Café.
  Tijdens de laatste sessie in december heb jij daar een korte lezing gehouden over je nieuwe boek “in de ban van de stier”

  Herman heeft enige tijd geleden besloten zijn bestuursfunctie bij de stichting, na vele jaren van intensieve bijdrage, neer te leggen.

  Als dank voor zijn tomeloze inzet wilde het bestuur hem graag een eerste uitgave van jouw boek overhandigen tijdens de afscheidsbijeenkomst.

  Deze vindt plaats op 12 februari , en net jouw verhaal over de correctiewerkzaamheden gelezen hebbende, denk ik niet dat het boek dan al klaar is.

  Wanneer verwacht je dat wij een ,indien mogelijk door jou persoonlijk gesigneerd, exemplaar zouden kunnen aanschaffen ?

  Met vriendelijke groeten,

  Peter Schouten
  Cultureel Hart Cuijk
  T: 06-53176823
  E: living185@home.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.