Even al het stof wegblazen…

Ja. Het is best een tijdje terug dat ik hier iets heb neergezet. Februari van dit jaar was het. (Zag ik net, dat had ik niet onthouden hoor!)

Waarom is het hier zo stil geweest? Omdat ik met heel veel Engelstalige boeken bezig ben geweest, en nog steeds ben. (En werk, en een studie, enzoverder.) Je kunt je tijd tenslotte maar één keer gebruiken. Tenzij je Hermelien bent, met bijbehorende ketting.

Een andere reden dat de Nederlandse boeken niet veel aandacht krijgen is dat dit niet veel aandacht krijgen. Je schrijft wel voor je plezier, dat is voor veel schrijvers in elk geval zo volgens mij, maar als ik zie dat de Engelse boeken veel meer mensen ook plezier bezorgen dan de Nederlandse, dan begint voor mij de verhouding tijd-plezier een beetje scheef te hangen. Aan een Nederlands boek ben ik evenveel tijd kwijt als aan een Engels boek, en als na vele maanden werk blijkt dat er in een half jaar wel 12 exemplaren van dat boek verkocht worden…

Misschien is de markt voor Nederlandse boeken al verzadigd, en zit niemand te wachten op de boeken die ik uitbreng.

Er ligt een begin van het derde Kobie-boek. Waarschijnlijk ga ik dat nog wel afschrijven (als in tot een einde brengen, niet ‘afschrijven’!), maar ik heb geen idee wanneer dat gaat gebeuren.

We gaan het meemaken.

In elk geval wens ik iedereen een fijne dag. Als Kobie 3 klaar is dan hoort de wereld het!

2 gedachten aan “Even al het stof wegblazen…”

  1. Ik begrijp en respecteer je beweegredenen, maar (zoals ik al eens eerder heb gezegd), in het Nederlands vind ik je taal mooier, rijker, met veel meer nuances door spreekwoorden, gezegdes en taalhumor. Dat is volgens mij inherent aan het gebruiken van de taal waarin je bent opgevoed. In het Engels ben je meer ‘zakelijk’, meer verhalend.
    Maar ik blijf ook in het Engels een fan van Hilda!

    1. Dank je, Fokke. Ik ben echt nog niet zover dat ik het schrijven in het Nederlands aan de bekende wilgen (knot-, treur- of andere soorten) ga hangen. Wat je aangeeft is iets dat ik ook besef. Je eigen taal zit in je bloed, zogezegd, en elke andere is aangeleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.