Interviews

Beste lezer,

Afgelopen week was een indrukwekkende. Niet alleen verscheen er een interview in het lokale weekblad maar afgelopen vrijdagavond was ik ook uitgenodigd om deel te nemen aan het Cuijks Cultuur Café, georganiseerd door de stichting "Cultureel Hart Cuijk".

Deze stichting doet al sinds 1993 goed werk voor alle culturele instellingen binnen Cuijk en sinds 2003 ook voor alle kerkdorpen die bij ons mooie plaatsje horen.

Deze instellingen zijn onder andere de molen "Jan van Cuijk", de Mariamolen te Haps, de St. Martinuskerk in Cuijk, en de werkgroep archeologie Cuijk. Op de site van de stichting is een compleet overzicht te vinden.

Het programma in Café Spinners was heel boeiend. Er werd live (en goed) gezongen, een drietal heren van diverse creatieve groepen kwamen vertellen over hoe ze de handen ineen hadden geslagen om een bijzonder kerstconcert te creëren (zondagavond 20 december, vanaf 19:00 uur in de grote zaal van de Schouwburg Cuijk; het is maar even dat u op tijd bent), en Harrie Vens van het museum Ceuclum vertelde over de vele zaken die aangepakt gaan worden rond de Cuijkse Cultuurstraat. Het geheel werd afgewisseld met voordrachten door Jos Janssen uit zijn boek met zijn verzamelde columns uit het Cuijks Weekblad.

Daarna was het mijn beurt. Het interview, afgenomen door Peter van Grinsven, verliep heel vlot en ontspannen. Het was de eerste keer dat mij zo'n eer te beurt viel en achteraf viel het allemaal heel erg mee (maar spannend was het wel).

De lat voor mijn boek over Cuijk ligt nu voor mijn gevoel wel een heel eind hoger want er zijn heel wat verwachtingen gewekt. Gelukkig heb ik van mijn proeflezers al positieve geluiden gehoord.

Café spinners
Dank aan Café Spinners voor het beschikbaar stellen van tijd en ruimte! Alles was prima te zien en te volgen!

En dan is het nu weer tijd om terug te keren naar het verhaal. Ik ben tenslotte nog wel even in de ban van de stier...

Reacties