Wat een wandeling vermag

Podcasts

Ik ben al jaren een fervent luisteraar van podcasts. Informatieve uitzendingen, vaak in MP3 formaat, die je kunt luisteren via een app op je telefoon of direct op je computer/tablet/wat-je-leuk-vindt.

Vandaag was de beurt aan 'Stuff to blow your mind', en wel een Halloween-editie, omdat het oktober is. De aflevering heet 'I drink your bloodtype'.

Ja, lekker, zul je wel denken. Wie wil dat nou weten?

Otto en Hille

Nou, dit lekkere stel bijvoorbeeld. Die hebben nogal wat te stellen met bloed, vampiers dat ze zijn.

In deze podcastaflevering wordt veel aandacht besteedt aan bloedtypes, (A, B, AB en O) en ook aan de rhesus-factor (de plus en de min). Heel boeiend om te horen als je met het onderwerp bezig bent. Gezien het feit dat de podcast uitkwam in Halloween-maand wordt er uiteraard ook aandacht besteedt aan vampiers.

Vampiers in het echt en het onecht.

Echte vampieren bestaan. Denk aan muggen en muskieten. En aan de vleermuizen in Zuid Amerika, die het bloed van runderen en andere dieren drinken.

Zelfs muskieten (en mogelijk ook muggen) schijnen in de gaten te hebben welke bloedgroep ze het beste kunnen hebben, werd een tijd terug beweerd, al is daar niet veel bewijs voor. Dat schijnt trouwens steeds minder onderschreven te worden door de wetenschap. Hoe dan ook, boeiend om te horen.

Een ander onderdeel van de podcast deed me denken aan het schrijven in een groep dat ik heel lang geleden gedaan heb. Ook daarin kwamen vaak vampieren voor. Iets in die geest werd ook in de podcast aangehaald. Ik ga hier niet vertellen wat dat is, dan is de lol eraf (voor mij in elk geval) maar ik ga dit idee wel in het Ottomar-verhaal gebruiken.

Genoeg te doen dus!